Gå till innehåll

Region Jämtland Härjedalen

Stöd till idrotts- och rekreationsinfrastruktur

Det här erbjudandet riktar sig till företag som vill investera i idrotts-, kultur och rekreationsinfrastruktur som hålls öppen året runt.

Vad kan du söka stöd för?

I det här erbjudandet kan stöd lämnas till investeringar i utvecklingen av en ny eller uppgradering av befintlig multifunktionell idrotts-, kultur- och rekreationsinfrastruktur. Multifunktionella anläggningar och infrastruktur innebär att dessa kan ha möjlighet att fylla flera funktioner, exempelvis idrottsutövning, kulturella aktiviteter och rekreation på samma ytor.

Anläggningarna eller infrastrukturen som investeringen avser måste vara tillgängligt för flera användare på transparenta villkor och priserna för att nyttja anläggningen ska vara marknadsmässiga.

Vem kan söka?

Utöver de grundläggande förutsättningarna för stöd så riktar sig det här erbjudandet till de verksamheter som tillhandahåller idrotts- och rekreationsinfrastruktur som en tjänst på en marknad. Stöd prioriteras till små och medelstora företag.

Läs regionens grundläggande förutsättningar som gäller alla erbjudanden om stöd.

Hur mycket stöd kan du få?

I det här stöderbjudandet är den maximala stödnivån 60 % av de stödberättigade kostnaderna och den maximala stödnivån är 5 000 000 kronor.

Hållbarhetsarbete

När du söker stöd hos oss måste du kunna visa att du har ett aktivt hållbarhetsarbete. Vi bedömer ansökningar om företagsstöd baserat på de tre hållbarhetsdimensionerna. För att få hjälp med just ditt företags hållbarhetsarbete kan du kontakta Almi för att delta i deras Hållbarhetsdialog (Almi.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vilka faktorer kan påverka stödet?

  • Ansökningar som avser investeringar i multifunktionell infrastruktur där flera av dessa användningsområden kombineras prioriteras för stöd.
  • Infrastrukturen eller anläggningarna ska bedömas vara av avgörande betydelse för platsens utveckling.
  • Företagets behov av finansiering.
  • Typ av investering och förväntade effekter i form av sysselsättning och lönsamhet.
  • Ägarförhållanden och storleken på företaget.
  • De regionala prioriteringarna för stöd.
  • Region Jämtland Härjedalens tillgång av medel.

Vem kan inte få stöd?

Nöjesparker och hotellanläggningar är inte stödberättigade.

Viktigt att veta

  • Vi kan inte bevilja stöd till investeringar som är påbörjade innan en ansökan har inkommit till oss.
  • Vill företaget påbörja investeringen efter att ansökan inkommit till oss sker detta på egen risk.
  • Stöd beviljas inte till driftsrelaterade kostnader.
  • Stödet betalas ut i efterskott.
  • Företaget erbjuda löner och anställningsförmåner som är minst likvärdiga med vad som följer med tillämpligt kollektivavtal.
  • Offerter och offertförfrågningar ska alltid bifogas i ansökan.
  • Stöderbjudandet är öppet för ansökningar året om.

Hur bedöms en ansökan?

Vi bedömer ansökningar som inkommit till oss enligt tre ramverk. Den legala ramen i förordningarna styr bland annat vilka kostnader som kan beviljas stöd och vilka verksamheter som är stödberättigade. I det här stöderbjudandet gäller paragraf 21 i förordning (2022:1467) om statligt stöd till regionala investeringar (Riksdagen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt artikel 55 i Kommissionens förordning (EU) 651/2014.

Den ekonomiska ramen handlar om att bedöma företagets förmåga att genomföra investeringen och dess långsiktiga ekonomiska hållbarhet. Vi behöver även ta hänsyn till Region Jämtland Härjedalens begränsade medel och hur dessa bäst ska användas för att uppnå en hållbar regional utveckling.

Slutligen är det strategiska ramverket avgörande för hur vi bedömer ansökningar. Våra medel ska bidra till en hållbar regional utveckling vilket fastställs i både den nationella och regionala utvecklingsstrategin. Vi bedömer ansökningar utifrån vårt Program för smart specialisering där investeringar inom våra styrkeområden Jord, skog och vatten, Hållbar energi, Digitala lösningar och Upplevelser är prioriterade för stöd.

Hur söker jag stödet?

Du söker stödet via tjänsten Min ansökan. Den drivs och utvecklas av myndigheten Tillväxtverket.